برقخورشیدی

ایران با انرژی خورشیدی می‌تواند هاب انرژی منطقه باشد

یک فعال حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: در حوزه انواع نیروگاه های تجدیدپذیر ظرفیت و پتانسیل بسیار بالایی داریم؛ به نحوی که در سال ۹۰ یکی از کارشناسان آلمانی در سفر به ایران و بازدید از ظرفیت‌های تابش خورشیدی ایران بیان کرد ایران با این ظرفیت انرژی خورشیدی می‌تواند هاب انرژی منطقه باشد.

به گزارش دیده بان انرژی و به نقل از ایسنا؛ سید مسلم موسوی‌درچه در دومین روز از همایش «اقتصاد ایران، اصلاح ساختارها و رفع ناترازی‌ها» با اشاره به جایگاه ایران به عنوان کشور اول جهان به لحاظ داشتن مجموع ذخایر نفت و گاز اظهار کرد: عموم جامعه ایران را به عنوان یک کشور نفت خیر می شناسند و از نظر مجموع ذخایر نفت و گاز در جهان رتبه اول را داریم اما نکته جالب این است که در حوزه انواع نیروگاه های تجدیدپذیر نیز ما ظرفیت و پتانسیل خیلی بالایی داریم به نحوی که کارشناسان کشورهای دیگری که در کشور ما حضور داشتند نیز به این نکته اذعان کردند.

این فعال حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر در ادامه تصویر کلی از وضعیت انرژی های تجدید پذیر در دنیا را ارائه کرد و در این خصوص گفت: هرچند در حال حاضر هم بیش از ۶۶ درصد از منابع مصرف انرژی جهان از سوخت های فسیلی تامین می شود، اما سهم سوخت های فسیلی به تدریج رو به کاهش است و انرژی های تجدید پذیر سهم بیشتری از تولید و مصرف انرژی در جهان را طی سه دهه آینده به خود اختصاص خواهند داد.

مدیر عامل انجمن انرژی‌های تجدید پذیر در ادامه گفت: در بیست و هشتمین اجلاس کاپ که در امارات برگزارشد، نمایندگان ۱۹۸ کشور در این اجلاس حضور داشتند و قریب به ۱۵۰ کشور نیز در سطح رییس‌جمهور، پادشاه یا نخست وزیر و وزرا در این اجلاس حاضر بودند، توافق کردند به عنوان هدف اصلی میزان گرمایش جهانی را تا افق ۲۰۵۰ در محدوده ۱.۵ درجه سانتی‌گراد هدف‌گذاری کنند و تا افق ۲۰۳۰ نیز تولید انرژی در حوزه تجدیدپذیرها را با رشد سه برابری توسعه دهند.

موسوی، ظرفیت نصب شده جهانی در بخش انرژی‌های تجدید پذیر را ۳۰۰۰ گیگاوات دانست و افزود: با توافق فعلی این میزان باید به ۱۱ هزار گیگاوات افزایش یابد و فعالیت های مربوط به حوزه بهره وری انرژی نیز دو برابر شود تا اهداف کنترل گرمایش جهانی محقق شود.

این متخصص حوزه انرژی های تجدید پذیر در ادامه گفت: در حال حاضر ۱۵ درصد از منابع مصرفی انرژی خانگی جهانی از انرژی‌های تجدیدپذیر تامین می‌شود و این شاخص در بخش صنعت ۱۷ درصد و برای بخش حمل و نقل نیز چهار درصد است که در این بخش با رشد بسیار بالایی مواجه است.

وی افزود: در حال حاضر، ظرفیت راه اندازی نیروگاه های فسیلی اعم از نیروگاههای گازی، سیکل ترکیبی، ذغال سنگ و … در جهان رو به کاهش است در حالیکه سهم نیروگاههای تجدید پذیر با سرعت رو به افزایش است و این رشد از دهه قبل آغاز شده و ادامه دار است.

موسوی با اشاره به سرمایه گذاری صد هزار میلیارد دلاری جهان برای توسعه انرژی های تجدید پذیر تا افق ۲۰۵۰ گفت: جهان به این جمع بندی رسیده است که حتی از این هدفگذاری نیز فراتر رود و مجموع سرمایه گذاری در حوزه انرژی های تجدید پذیر تا ۱۵۰ هزار میلیارد دلار تا افق ۲۰۵۰ افزایش یابد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا