در پژوهشگاه مواد و انرژی محقق شد؛ ساخت دستگاه تصفیه پساب نیروگاههای تولید برق
پژوهشگران پژوهشگاه مواد و انرژی در جدیدترین دستاورد خود، موفق به ساخت دستگاه تصفیه پساب نیروگاههای تولید برق شدند.
به گزارش دیده بان انرژي و به نقل از روابطعمومی پژوهشگاه مواد و انرژی؛ دکتر اسماعیل صلاحی عضو هیاتعلمی و استاد تمام پژوهشگاه بهعنوان مجری این طرح، اظهار داشت: این دستگاه براساس طرح مشترک بین پژوهشگاه مواد و انرژی، پژوهشگاه نیرو و شرکت مادر تخصصی برق حرارتی وزارت نیرو، با توجه به تجربیات دو دهه گذشته و همچنین بنابه سفارش نیروگاه شهید مفتح همدان، برای حذف فلزات سنگین از پساب نیروگاهی ساخته شده است.
وی با بیان اینکه قابلیت این دستگاه با شکل فعلی، جذب فلز سنگین وانادیم از پساب نیروگاهی است، افزود: این امکان برای دستگاه وجود دارد که با انجام تغییراتی در حجم مخازن، قدرت میکسرها، دبی پایپینگ و همچنین سیستم برق، برای تصفیه هرگونه پساب دارای فلزات سنگین نیز بهکار رود.
دکتر صلاحی با بیان این که این دستگاه نسبت به نمونههای مشابه مورد استفاده در کشور قیمت مناسبتری دارد، خاطرنشان کرد: دستگاه مذکور برای نخستین بار با این شکل، نحوه کارکرد و کیفیت، با استفاده از تجهیزات کاملا ایرانی و قابلیت بومیسازی صد در صدی، در ایران و پژوهشگاه مواد و انرژی ساخته شدهاست.
این پژوهشگر گفت: قابلیت فعلی این دستگاه تصفیه 60 لیتر پساب در دقیقه است بهطوری که میتوان در بازه زمانی کارکرد 10 ساعت ،600-500 لیتر پساب را تصفیه کرد.
وی افزود: چنانچه حجم مخازن فعلی از 100 لیتر و قدرت پمپها از یک لیتر بر دقیقه افزایش پیدا کند و مثلا از مخازن 000/10 لیتری و یا حتی بزرگتر استفاده شود و یا پمپها و میکسرهای قدرتمندتری بهکار رود، امکان تصفیه 100 لیتر پساب بر دقیقه نیز فراهم خواهد شد.
عضو هیات علمی پژوهشگاه مواد و انرژی، بازگرداندن آب استفاده شده در انتهای سیکل تصفیه به ابتدای چرخه تصفیه پساب را یکی از مزایای بزرگ این دستگاه دانست.
لینک کوتاه: https://didebanenergy.ir/?p=1647