مسئول محیطزیست شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه نیروگاهها هیچ سهم حداکثری و قابل توجهی از آلودگی هوا ندارند، گفت: بر اساس دادههای ترازنامه انرژی حدود ۸۰ درصد ذرات تولیدی در هوا متعلق به حوزه حمل و نقل بوده و در مقابل سهم نیروگاهها در کشور ۶ تا ۶.۵ درصد است.
به گزارش دیده بان انرژي و به نقل از پایگاه خبری برق حرارتی؛ ساناز جعفرزاده، مسئول محیطزیست شرکت مادرتخصصی برق حرارتی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با سبد سوختی نیروگاههای برق حرارتی، افزود: بر اساس آمار تا روز سهشنبه ۲۴ آبان ماه، بیشترین سهم سبد سوختی نیروگاههای حرارتی، سوخت گاز است. نزدیک به ۷۵ درصد سبد سوختی از گاز و مابقی هم از دو سوخت مایع پشتیبان، گازوییل و مازوت تامین شده که از بین این دو هم سهم عمده به گازوئیل مربوط بوده است که آلایندگی و تبعات زیستمحیطی کمتری دارد.
به گفته جعفرزاده، ۱۸ درصد ظرفیت نصب شده در کشور نیروگاههای بخاری هستند. به طور کلی ۱۷ نیروگاه بخاری در کشور وجود دارد که از این موارد، سه نیروگاه تک سوخت هستند و فقط از گاز استفاده میکند. نیروگاه طرشت بیش از ۱۰ سال است که مخزن ذخیره سوخت مایع ندارد و دو نیروگاه دیگر هم مدتهاست به صورت تک سوخت از آنها بهرهبرداری میشود.
وی ادامه داد: همچنین ۱۴ نیروگاه باقی مانده قابلیت مصرف مازوت دارند که با توجه به اینکه در فصل گرم با حداکثر ظرفیت در حال کار هستند، غالبا در فصل سرد به تعمیرات میروند و اینگونه نیست که کل ظرفیت نیروگاههای بخاری در مدار باشند.
این مقام مسئول شرکت برق حرارتی میگوید: دو نیروگاه بخاری در تهران وجود دارد که بیش از ۱۰ سال است مازوت مصرف نکردهاند.
وی گفت: بر اساس مدلسازی آلودگی هوا، نیروگاهها هیچ سهم حداکثری و قابل توجهی از آلودگی هوا ندارند. بر اساس دادههای ترازنامه انرژی که سهم صنایع از آلودگی را مشخص کرده است، ۸۰ درصد ذرات تولیدی در هوا متعلق به حوزه حمل و نقل است و در مقابل سهم نیروگاهها در کشور ۶ تا ۶.۵ درصد است.