استاندار البرز در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی بر لزوم تولید برق از پنلهای خورشیدی تأکید کرد و گفت: هدف اصلی ما حل مشکلات ناترازی انرژی به ویژه در بخشهای تولیدی و صنعتی است. در این خصوص ۷۰۰ هکتار زمین برای تولید انرژی خورشیدی در استان تخصیص داده شده است که امیدواریم این میزان به یکهزار و ۷۰۰ هکتار برسد.
به گزارش دیده بان انرژی و به نقل از روابطعمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز؛ مجتبی عبداللهی استاندار البرز در یکصدودوازدهمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی البرز به بحث ناترازی انرژی و تأثیر آن بر عدم تأمین برق و گاز مورد نیاز صنایع اشاره و اظهار کرد: در جلسات متعدد راجعبه تولید برق، بحثهای مختلفی را انجام دادیم. به دنبال صحبتهای مطرح شده در این نشست شورای گفتوگو، معاونت اقتصادی استانداری به صورت جدی موضوع تولید برق از پنلهای خورشیدی را پیگیری خواهد کرد.
وی با تأکید بر اینکه هدف اصلی و مهم مسئولان اقتصادی استان البرز حل مشکلات ناترازی انرژی به ویژه در بخشهای تولیدی و صنعتی است، بیان کرد: نیاز است که رئیس اتاق بازرگانی البرز و معاون هماهنگی امور اقتصادی استان در قالب برگزاری نشستهایی برای احداث نیروگاههای خورشیدی در مجموعههای تولیدی و صنعتی استان تصمیمات لازم را اتخاذ کنند و در صورت لزوم اقدام صاحبان صنایع برای راهاندازی این نیروگاهها، نصب پنلهای خورشیدی و یا استفاده از دیگر راهکارهای تأمین انرژی شرط و ملاک برای دریافت خدمات بعدی نظیر تمدید مجوزها باشد.
استاندار البرز با بیان اینکه برای جبران ناترازی انرژی مواردی مانند احداث نیروگاههای CHP و در ادامه نیروگاههای خورشیدی را مطرح کردیم، گفت: در این راستا تاکنون زمینی به مساحت ۷۰۰ هکتار برای تولید انرژی خورشیدی در استان تخصیص داده شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که با تخصیص اراضی جدید، زمین مناسب برای راهاندازی نیروگاه و مزارع خورشیدی در استان البرز به یکهزار و ۷۰۰ هکتار برسد تا در نتیجه آن حداقل یکهزار و ۲۰۰ مگاوات برق تولید شود.
عبداللهی همچنین به ظرفیت شهرکهای صنعتی برای احداث نیروگاههای خورشیدی اشاره کرد و گفت: این شهرکها با توجه به زیرساختهایی که دارند، میتوانند نیروگاههای کوچک را ایجاد کنند. واحدهای صنعتی و کارخانهها نیز از طریق نصب پنلهای خورشیدی بر روی سقفهای سولهها میتوانند برق مورد نیاز مجموعههای تولیدی خود را تأمین کنند. در این زمینه نیاز است که کارگروهی تشکیل شود تا در قالب آن اقدامات لازم در چارچوب قانون و برنامه هفتم توسعه کشور دنبال شود.
استاندار البرز در خصوص موضوع معافیتهای مالیاتی در حوزه حملونقل نیز بیان کرد: چند دیدگاه مختلف در این رابطه وجود دارد که قرار است برای جمعبندی نهایی از اتاق بازرگانی ایران و مجلس شورای اسلامی استعلام شود و در صورت دریافت پاسخهای لازم، موضوعات مرتبط با این حوزه نیز مورد بررسی و رسیدگی قرار خواهد گرفت.