برق

معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت برق استان البرز: تعویض لامپ‌های معابر به ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان البرز از کاهش 50 درصدی روشنایی برخی معابر خبر داد و گفت: اگر این 50 درصد را روشن کنیم، مجبور به قطع برق پنج هزار مشترک خانگی می شویم.

به گزارش دیده بان انرژی و به نقل از پایگاه خبری دیده بان البرز؛ رامین فرج، معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان البرز امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه شبکه های توزیع برق در این استان بسیار گسترده و حجیم هستند، گفت: در این استان بالغ بر ۱۲ هزار کیلومتر شبکه از جنس در دسترس و بیش از ۱۹ هزار دستگاه پست برق وجود دارد و همین در دسترس بودن، موجب می شود در معرض انواع خطرات و حوادث باشند.

وی با بیان اینکه آمار بروز حوادث در سطح شبکه های انتقال به دلیل گستردگی پایین، کمتر از شبکه های توزیع است، عنوان کرد: بحث کمبود تولید در طول دو تا سه سال گذشته که موجب برخی خاموشی ها شد، خارج از حیطه وظایف شرکت های توزیع است. در حال حاضر، میانگین خاموشی که هر مشترک در طول سال، تجربه می کند، حدود ۵۰۰ دقیقه است، در صورتیکه این میزان در طول پنج تا ۶ سال گذشته، حدود ۹۰۰ دقیقه بوده است.

معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان البرز مطرح کرد: این شرکت در استان البرز با یک میلیون و ۴۰۰ هزار مشترک سروکار دارد که ممکن است بر اثر حوادث خاص، گلایه هایی در یک منطقه یا خیابان داشته باشند. البته ممکن است مشترکینی نیز در سال گذشته، حتی یک دقیقه هم خاموشی را تجربه نکرده باشند. جنس شرکت توزیع نیروی برق این است که فقط زمان های خاموش دیده می شود و زمان های روشن را به یاد نمی آوریم.

فرج اذعان کرد: البرز یکی از سرسبزترین استان های کشور به شمار می رود که شبکه های توزیع برق آن با درختان در هم تنیده هستند و در مواقع باد و طوفان، مشکلاتی ایجاد شده و گاها با قطعی برق مواجه می شویم اما ما با تبدیل شبکه فشار ضعیف به کابل های خودنگهدار، خاموشی ها را به حداقل رساندیم. در شبکه فشار متوسط نیز، عمدتا در زمان های باد و طوفان و مسیرهای مشجر، شاهد خاموشی هستیم که از ابتدای سال جاری تاکنون پنج مورد خاموشی در این زمینه اتفاق افتاده است.

وی ضمن عذرخواهی از شهروندان بابت وضعیت خاموشی معابر و با اشاره به اینکه وضعیت ما نسبت به دو سال گذشته خوب نیست، اظهار کرد: خاموشی معابر اصلی، علتی از جنس مدیریت مصرف انرژی دارد؛ شرکت برق بر اساس سیاست های مصرفی وزارت نیرو، اقدام به قطع ۵۰ درصد روشنایی برخی معابر کرده است زیرا در صورتی که ما مصرف ۲۰۰ مگاوات سهم استان البرز را مدیریت نکنیم، رله فرکانسی این کار را انجام می دهد و در صورت عدم مدیریت، با خاموشی خانگی مواجه می شویم.

معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان البرز اذعان کرد: بابت پنج مگاوات خاموشی که در حال حاضر در معابر اعمال می کنیم، مجبور به قطع برق معابر اصلی استان به صورت یکی در میان هستیم که این موضوع نارضایتی هایی را ایجاد کرده است اما اگر این روشنایی را به صورت کامل ایجاد کنیم، باید این پنج مگاوات برق در جای دیگری قطع شود.

فرجی اعلام کرد: میانگین مصرف هر مشترک خانگی در استان البرز، ۱٫۱ کیلووات، یعنی به اندازه مصرف پنج هزار مشترک خانگی است، بنابراین اگر ۵۰ درصد معابر را روشن کنیم، مجبور به قطع برق پنج هزار مشترک خانگی می شویم. در حوزه معابر فرعی نیز که بیشترین گله مندی را دارد، علت اصلی خاموشی ها تغییر رویکرد است زیرا در دوره گذری قرار داریم که مشکلاتی را ایجاد کرده است.

وی با اشاره به وجود ۱۹۵ هزار چراغ روشنایی در استان البرز که هر یک دارای سه قطعه هستند، اضافه کرد: با توجه به اینکه این ۶۰۰ هزار قطعه گاها معیوب می شوند و کمتر از یک سال عمر می کنند، بجای تمرکز بر خرید کالای بی کیفیت از منابع محدود، به سمت تعویض این قطعات گرایش پیدا کرده و در سال گذشته اقدام به تعویض ۱۲ هزار چراغ و تبدیل آن ها به لامپ های ال ای دی کردیم که پنج سال نیز ضمانت دارند.

معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان البرز از تبدیل بالغ بر ۴۰ هزار لامپ چراغ های روشنایی به لامپ های ال ای دی در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: از آنجایی که تعویض همه لامپ ها در استان البرز نیازمند بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار است، مجبور هستیم این تعویض ها را به صورت تدریجی و سالانه انجام دهیم تا ظرف مدت دو تا سه سال بتوانیم تمام چراغ ها را به لامپ های ال ای دی تبدیل کنیم.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

همچنین بررسی کنید
نزدیک
دکمه بازگشت به بالا