کسب و کارنفت

نفت از مرز ضرر برگشت

خریداران به گزارش تائید نشده از کاهش برنامه‌ریزی شده صادرات روسیه تکیه کرده و مانع تحمیل ضرر هفتگی به نفت شدند.

به گزارش دیده بان انرژي و به نقل از ایسنا؛ شاخص مخارج مصرف شخصی که معیار اصلی فدرال رزرو آمریکا در ارزیابی تورم است، در ژانویه بر مبنای سالانه، ۵.۴ درصد رشد کرد که بالاتر از پیش بینی تحلیلگران و همچنین بیشتر از نرخ رشد دسامبر بود.

این آمار از سوی وزارت بازرگانی، یک روز پس از انتشار آمار هفتگی ذخایر نفت و فرآورده‌های نفتی توسط اداره اطلاعات انرژی آمریکا منتشر شد که نشان داد ذخایر نفت این کشور برای نهمین هفته متوالی رشد کرده و ۶۰ میلیون بشکه به ذخایر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، اضافه شده است.

با این حال، خریداران ترجیح دادند تورم و آمار ذخایر را نادیده گرفته و به گزارش رویترز تکیه کردند که به نقل از منابع آگاه، مدعی شد روسیه قصد دارد صادرات نفت از بنادر غربی خود را در مارس، به میزان ۲۵ درصد کاهش دهد. این کاهش، پنج درصد بالاتر از کاهش تولیدی است که دو هفته پیش از سوی الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه اعلام شد. و اگر حقیقت داشته باشد، کاهش قابل توجهی خواهد بود. اما پس از گذشت بیش از ۲۴ ساعت از انتشار آن، هیچ شواهدی برای تائید این گزارش وجود ندارد و هیچ اظهارنظری از سوی مقامات مسکو مطرح نشده است.

با این حال، خریداران نفت موفق شدند افت هفتگی نفت را به وضعیت یکنواخت و بدون تغییر، تبدیل کنند.

دلار آمریکا در برابر سبدی از ارزهای رقیب، به بالاترین حد هفت هفته گذشته صعود کرد و بازده اوراق خزانه دو ساله آمریکا، به بالاترین رکورد از سال ۲۰۰۷ صعود کرد، در حالی بازده اوراق خزانه ۱۰ ساله، به حدود چهار درصد رسیده است.

به گفته گِرگ میچالوفسکی، اقتصاددان آمریکایی، این تغییرات در پی تقویت انتظارات برای ادامه افزایش نرخ بهره آمریکا در بحبوحه تورم داغ‌تر روی داد.

در این بین، نظرسنجی دانشگاه میشیگان نشان داد شاخص اعتماد مصرفی آمریکا در فوریه به بالاترین حد ۱۳ ماه گذشته بهبود یافته است و آمریکایی‌ها، خوش بینی بیشتری نسبت به هزینه کردن دارند؛ آن هم در زمانی که فدرال رزرو در واقع می‌خواهد آنها خویشتنداری بیشتری نشان دهند.

بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در آوریل، روز جمعه با ۹۳ سنت معادل ۱.۲ درصد افزایش، در ۷۶ دلار و ۳۲ سنت در هر بشکه بسته شد. شاخص نفت آمریکا اوایل معاملات تا یک دلار و ۲۸ سنت نزول کرده بود اما توانست روند کاهشی خود را معکوس کرده و هفته را با دو سنت کاهش، به پایان ببرد و نسبت به هفته پیش از آن، تقریبا بدون تغییر ماند.

بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در آوریل با ۹۵ سنت معادل ۱.۲ درصد افزایش، در ۸۳ دلار و ۱۶ سنت در هر بشکه بسته شد. نفت برنت اواسط معاملات، حداکثر یک دلار و ۱۲ سنت کاهش داشت. این قیمت پایه بازار جهانی، کل هفته را با ۱۳ سنت افزایش به پایان برد که نسبت به هفته پیش از آن، تقریبا ثابت محسوب می‌شود.

بر اساس گزارش اینوستینگ، جان کیلداف، از شرکای شرکت |اگین کپیتال” در نیویورک در این باره گفت: این وضعیت را می‌توانید سندرم “جمعه بخر تا بتوانی دوشنبه بفروشی”، بخوانید. این شیوه‌ای بود که اواخر سال گذشته هنگامی که عرضه در نخستین روزهای جنگ اوکراین به شدت تهدید شده بود، مورد استفاده قرار گرفت. اکنون آن قدر نفت در آمریکا وجود دارد که در آن شنا کنید. البته خریداران می‌خواهند به شعار کمبود عرضه و گزارش تائید نشده از کاهش صادرات روسیه متوسل شوند. اگر ریسک‌های تورم بالا برای اقتصاد افزایش پیدا کند، تردید دارم که خریداران بتوانند روند صعودی را حفظ کنند.

در بخش عرضه، گزارش روز جمعه شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز نشان داد شرکت‌های انرژی آمریکایی شمار دکل‌های حفاری نفت و گاز را در هفته منتهی به ۲۴ فوریه، با هفت حلقه کاهش، به ۷۵۳ حلقه رساندند. با وجود کاهش هفتگی، شمار دکل‌ها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۱۰۳ حلقه معادل ۱۵.۸ درصد افزایش نشان می‌دهد.

شمار دکل‌های حفاری نفت و گاز آمریکا، برای کل ماه ۱۸ حلقه کاهش داشت که سومین کاهش ماهانه متوالی و بزرگترین کاهش ماهانه از ژوئن سال ۲۰۲۰ بود.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا