تاثیر رعد و برق بر وسایل برقی
در این متن تاثیر رعد و برق بر وسایل برقی را می خوانیم.
به گزارش دیده بان انرژی و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی راهکارهای بهینه سازی مصرف برق؛ احتمالا شما هم در رابطه با تاثیر رعد و برق بر تلویزیون، یخچال و…شنیدهاید و این که در زمان رعد و برق باید دستگاههای برقی را از پریز جدا کرد تا آسیب نبینند و نسوزند. صاعقه میتواند تاثیرات منفی روی لوازم برقی شما بگذارد.
تاثیر و خطر رعد و برق بر وسایل برقی نظیر لپ تاپ ، تلویزیون و کامپیوتر
رعد و برق میتواند خسارات مالی زیادی به انسانها وارد کند. در صورت نگهداری غلط از لوازم برقی در هنگام صاعقه، امکان دارد که وسایل بسوزند. زیرا قطعات درونی آنها بسیار حساس هستند و با دریافت ولتاژ زیاد و حتی کم دچار اختلال میشوند.
حتما شما هم داستانهایی مبنی بر سوختن کامپیوتر در اثر رعد و برق یا روشن نشدن تلویزیون بعد از رعد و برق و امثال این موارد شنیدهاید. باید بگوییم که این خطرات واقعی هستند. اگر صاعقه به کابلهای برق منتهی به خانه شما برخورد کند، میتواند از طریق منبع تغذیه به خانه شما جریان یابد و به وسایل برقی آسیب بزند. اگر کابل برق شما از زیرزمین بیاید یا به زمین وصل باشد، از بروز این مشکل جلوگیری میشود. اکثر ساختمانها دارای میلههای برق مخصوص این چنینی هستند.
اگر در زمان صاعقه یا بعد از آن هر کدام از دستگاههای برقی شما از کار افتاد، آنان را از برق جدا کنید. سپس وسیله برقی سالمی را به همان پریز وصل کنید. اگر دستگاه جدید کار کند به معنای آن است که دستگاه قبلی نیاز به تعمیر دارد و سوخته است. اگر مشکل از پریز باشد هر دو دستگاه روشن نخواهند شد. در چنین موردی، دستگاه خود را به پریز دیگری که وسیلهای به آن وصل شده است و کار میکند، متصل کنید و از سلامت آن مطمئن شوید.
شیوه دیگر که Soft reset نام دارد این است که دستگاه را از پریز جدا کنید. سپس چند دقیقه صبر کنید. دوباره آن را به برق وصل کنید. اگر مشکلی وجود نداشته باشد، دستگاه روشن خواهد شد.
در صورت روشن نشدن دستگاه، خودتان دست به تعمیر نزنید و آنان را به تعمیرگاه ببرید. لوازم برقی چیزهایی حساس هستند. چه بسا وجود اتصالات در آنها و سرهم کردن نادرست قطعاتشان میتواند خسارات جانی و مالی در پی داشته باشد.
تاثیر رعد و برق بر وسایل برقی از دو راه
تاثیر رعد و برق روی تلویزیون و سایر لوازم برقی از دو راه رخ میدهد. ممکن است صاعقه به خود خانه مستقیما برخورد کند که اتفاقی نادر است. این برخورد تنها لوازم برقی را تحت تاثیر قرار نمیدهد و در بسیاری از موارد موجب آتشسوزی میشود. این آتشسوزی به دلیل وجود سیم در دیوارها و… رخ میدهد. همچنین میتواند موجب ریزش سقف، شکستن پنجرهها و… شود. در چنین موردی هیچ چیزی حتی محافظ برق هم نمیتواند از لوازم حفاظت کند.
مورد رایج این است که صاعقه به نزدیکی خانه شما برخورد کند و از طریق سیم و لولههایی که به خانه شما منتهی میشوند، به لوازم برقی آسیب برساند. انرژی حاصل از برخورد صاعقه میتواند از طریق سیمهای ارتباطی مانند سیم تلفن، اینترنت و…، تیر برق و فلز رسانا مانند لولهها و میلههای فلزی عبور کند.
اگر این ولتاژ در تابلو توزیع برق خانه متوقف نشود، میتواند از طریق سیمکشی به خانه منتقل شود، عایق را بسوزاند و در سیمها اختلال ایجاد کند. در صورت عدم استفاده از محافظ برق، این ولتاژ اضافی وارد دستگاههای برقی خواهد شد.
البته همیشه افزایش ولتاژ موجب خسارت نمیشود. چه بسا کاهش آن نیز میتواند به لوازم آسیب برساند و نارسایی برق ایجاد شود. در برخی موتورهای الکتریکی، برای شروع کار نیاز به جریان برق بیشتری است. در نتیجه شروع کار آنها میتواند برق زیادی به سمت خود بکشد و موجب افت فشار برق شود.
در صورت بروز خطای فاز به زمین نیز افت ولتاژ رخ میدهد. صاعقه میتواند موجب خطای فاز به زمین شود.
اگر لوازم برقی شما سوخته باشند، نشانههای زیر را خواهید دید:
بوی سوختگی یا پلاستیک سوخته
خاموش شدن خود به خود دستگاه
صدای خش خش سیم
ارور Signal not found یاNo Signal روی اسکرین
روشن شدن کامپیوتر اما خاموش باقی ماندن صفحه نمایشگر
دود کردن و گرم شدن شدید بخشی از دستگاه
برای کاهش خطر رعد و برق برای لپ تاپ و… بهتر است دستگاه محافظ ولتاژ و محافظ برق تهیه کنید.
علاوه بر این، نباید دستگاههای زیادی را به یک پریز برق متصل کنید. سعی کنید لوازم برقی حساس مانند تلویزیون، یخچال، کنسول بازی و امثال این موارد را به پریزهای جداگانه متصل کنید و برای هر کدام از آنها محافظ برق جداگانه بخرید.
بهتر است تمامی لوازم برقی را در زمان رعد و برق از پریز جدا کنید. با این برخی از لوازم مانند فریزر را نمیتوان از برق کشید. برای چنین دستگاههایی حتما محافظ ولتاژ باکیفیت و با مانیتور تهیه کنید. برخی از این محافظها دارای چراغی برای سلامت خودشان نیز هستند. در صورت چشمک زدن یا خاموش شدن این چراغ، دستگاه محافظ نیز باید تعویض شود.
برای تست سلامت لوازمی مانند کامپیوتر که دارای قطعات متعددی هستند، بهتر است از متخصص این کار کمک بگیرید؛ زیرا برای تست هر قطعه باید دستگاه تست مخصوص داشته باشید یا آنها را به صورت جداگانه در کامپیوتری با سیستم مشابه جایگزین کنید.
برای اطلاعات بیشتراپلکیشن برق من را در گوشی هوشمند خود نصب کنید. لینک نصب:
https://bargheman.com/mobile-app
موضوع الگوی مصرف هم در این پست به خوبی توضیح داده شده است. ببینید.
http://tavanirpr.ir/?p=2196
اگرمایل بودید با دیگران به اشتراک بگذارید.