قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه که معاملهگران به نگرانیها پیرامون تقاضا برای سوخت متمرکز شدند، حدود یک درصد سقوط کرد.
به گزارش دیده بان انرژی و به نقل از ایسنا؛ بهای معاملات نفتبرنت با ۸۶ سنت معادل یک درصد کاهش، به ۸۵ دلار و ۵۳ سنت در هر بشکه رسید. معاملات روز جمعه نفتبرنت با ۲.۲ درصد افزایش، بسته شده بود. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۸۹ سنت معادل ۱.۱ درصد کاهش، به ۷۸ دلار و ۸۳ سنت در هر بشکه رسید و بخشی از رشد ۲.۱ درصدی که در معاملات جمعه داشت را از دست داد.
ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد شرکت OANDA در این باره نوشت: قیمت نفت با قوت گرفتن احتمال تحکیم بیشتر سیاست پولی توسط فدرال رزرو و پیش بینی معاملهگران از احتمال ضعیف شدن چشم انداز تقاضا براینفت، کاهشی شده است. هفته جاری ممکن است در خصوص این که وال استریت تا چه حد روی رکود حساب میکند، تعیین کننده باشد.
بانک مرکزی آمریکا به افزایش نرخ بهره به منظور کنترل نرخ تورم ادامه داده و به نگرانیها نسبت به کندی فعالیت اقتصادی و تقاضا براینفت دامن زده است.
به گفته تینا تِنگ، تحلیلگر شرکت سی ام سی مارکتس، ازسرگیری صادراتنفت جمهوری آذربایجان از پایانه نفتی سیهان ترکیه تا حدودی از نگرانی هایی که نسبت به کمبود عرضه وجود داشت، کاست.
این پایانه در پی زلزله مهیبی که هفته گذشته در جنوب ترکیه و شمال سوریه به وقوع پیوست، آسیب دید. بندر سیهان، محل مخازننفت و نقطه بارگیری نفتی است که از خطوط لوله جمهموری آذربایجان و عراق به این بندر منتقل میشود.
قیمت نفت روز جمعه پس از این که روسیه به تلافی محدودیتهای غربی علیه صادرات این کشور، اعلام کرد تولید نفت خود را در مارس به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز معادل پنج درصد از تولید جهانی کاهش میدهد، روند صعودی پیدا کرد.
بر مبنای هفتگی،نفت برنت و شاخص نفت آمریکا هفته گذشته تحت تاثیر خوش بینی به بهبود تقاضا برای سوخت در چین که بزرگترین واردکننده نفت جهان است، بیش از هشت درصد رشد کردند. بهبود تقاضای چین برای نفت، باعث شد صادرات بنزین این کشور در فوریه کاهش پیدا کند اما صادرات دیزل بالای دو میلیون تن ماند.
استفانو گراسو، از شرکت ۸VantEdge در سنگاپور گفت: کاهش ۵۰۰ هزار بشکه در روز تولید، روسیه را به سهمیه تولیدی که تحت توافق اوپک پلاس داشت برمیگرداند زیرا مسکو در حال حاضر صادرات بالاتری دارد
بر اساس گزارش رویترز، مقامات کشوری اوپک میگویند نفت ممکن است اکنون که تقاضای چین پس از رفع محدودیت های کرونایی، رو به بهبود گذاشته و عدم سرمایهگذاری رشد عرضه را محدود کرده است، روند صعودی خود را در سال ۲۰۲۳ از سر بگیرد و احتمال بازگشت نفت به ۱۰۰ دلار را پیش بینی میکنند.